Sonntag, 20. Februar 2011

СМАКОТА: "Мраморний пиріг "

Поділюся з моїми українськими друзями і рідними класним місцевим рецептом пирога:

300 гр масла, розм´якшеного
270 гр цукру
1 пакетик ванільного цукру
1 пляшечка аромату рому (можете обійтися і без нього, якшо немає)
1 пучка солі
5 яєць
375 гр борошна
12 гр пекарського порошку
3 ст.л молока
-------------------
20 гр какао
20 гр цукру
3 ст.л молока
--------------
цукрова пудра для посипки

Приготування:
Масло збити з цукром, ваніллю, ароматом рому і сіллю до кремообразного стану ( вона повинна нагадувать масляний крем). Взбити по одному яйця в цю масу.
Борошно змішати з пекарським порошком і додати до масляної маси. Отримане тісто повинно важко відпадати від ложки. Цю консистенцію регулюєте заданими в рецепті 3-ма ложками молока.
Наповнити форму для випічки на 2/3 тістом форму краще брати таку:

(я її помазала, пиріг відстав чудово, але це і не дивно, бо в рецепті стільки масла. Думаю, наступного разу нічим не маститиму).
В те тісто, що лишилося додати суміш: какао+20 гр цукру+3 ст. л молока. Все ретельно перемішати. Викласти зверху на світле тісто, а потім вилкою спіральними рухами (вгору-вниз) ніби-то витягнути світле тісто наверх.
Випікати ~60хв при температурі 190°.
PS/якщо пиріг почне зверху присмагати - накрийте його алюмінієвою фольгою.
Як вичахне притрусить цукровою пудрою.
Смачного!
Мій висновок: мороки небагато, а результат виправда всі мої надії. Ну, німецьки пироги такого типу такі смачні, що можна з´їсти разом з ложкою! :)
Ось докази:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...